Ruben van Megen uit Maasbree sleepte afgelopen week tijdens de Milan Design Week een A’Design Award in de wacht met zijn eettafel Café 6116. De award komt vlak na de lancering van nieuwe stukken die de collectie Café 6116 verder aanvullen.

De nieuwe meubels werden vorige week tijdens de Milan Design Week gepresenteerd. Café 6116 is gebaseerd op en gemaakt van Perzische tapijten en refereren aan het oudhollandse gebruik van Perzische tapijten als tafellopers. De tafelbladen en tegels bevatten daadwerkelijk oude tapijten.

De 212-koppige internationale jury van A’Design bestaat uit professoren, ontwerpers, journalisten en designkenners. Zij beoordeelden duizenden inzendingen uit 56 landen. In juni vindt de award ceremonie plaats in de Italiaanse stad Como.

Een maand geleden werd hetzelfde ontwerp al onderscheiden met een Talente Award, een award die jaarlijks in München wordt uitgereikt aan ontwerptalent tot en met 34 jaar oud. In 2017 won Ruben van Megen reeds een Red Dot Award met zijn eettafel.