Sabine Kern (Maastricht) Ambtenaar van het Jaar 2016

Volgens de jury heeft Kern (concessiemanager Openbaar Vervoer van de provincie Limburg) haar sporen verdiend. Er was veel gedoe rondom de aanbesteding van het openbaar vervoer in de provincie, onder andere vanwege bedrijfsspionage door één van de inschrijvers. In deze context heeft Kern orde op zaken gesteld. Ook slaagt ze erin de verbinding te maken tussen de bestuurlijk opdrachtgever, de vervoerder en haar medewerkers; de provinciale organisatie en de samenleving.

Sabine Kern was voordat ze de overstap naar de provincie maakte, werkzaam bij Rijkswaterstaat. Daar was ze onder andere omgevingsmanager tijdens afbouw tunnels A73 in Roermond.

In totaal brachten meer dan 10.000 mensen hun stem uit. ‘Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar,’ aldus organisator en uitgever van Publiek Denken Asha Narain. ‘Een duidelijk signaal dat de waardering voor de ambtenaar groeit en de PD Top 100 aan belang en populariteit wint.’

De PD Top 100 Beste Ambtenaar is een initiatief van Publiek Denken, i.s.m. het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Driessen HRM en de Nationale Politie.

sabine-kern