Samenwerking Roermondse binnenstad

De overeenkomst moet leiden tot een betere samenwerking om zo de aantrekkelijkheid van de Roermondse binnenstad voor zowel bezoekers als ondernemers te vergroten.

Sinds de ondernemers zich in 2010 in de Stichting BIZ Binnenstad hebben verenigd, zijn er drie partijen die zich vanuit hun functie en doelstellingen inzetten voor de binnenstad van Roermond: de gemeente, Citymanagement en de BIZ Binnenstad. In de overeenkomst is vastgelegd wie welke taken uitvoert in en voor de binnenstad van Roermond.

Een voorbeeld van de afspraken is het winkelstraatmanagement. Citymanagement zal meer op pad gaan in de winkelstraten en daar meer contacten leggen met de winkeliers. Zo is de winkelstraatmanager het eerste aanspreekpunt voor de ondernemers in de binnenstad. Ook ondersteunt de winkelstraatmanager de straatverenigingen bij hun promotionele activiteiten in de binnenstad. Met de uitvoeringsovereenkomst ligt er een vernieuwde basis om samen aan de slag te gaan en zal de organisatiestructuur van Citymanagement hierop worden aangepast. Zo is Citymanagement al aan de slag met de werving van een binnenstadmanager die leiding zal geven aan de uitvoeringsorganisatie van Citymanagement.