Samenwerking Twynstra Gudde en Maastricht School of Management

(Foto: Ms. Micky Adriaansens, chairman (directievoorzitter T&G, en Prof. Wim Naude tekenen de MoU in Amersfoort)

Op 9 maart 2017 hebben organisatieadviesbureau Twynstra Gudde (TG) en Maastricht School of Management (MSM) een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze overeenkomst versterken beide organisaties elkaar op het gebied van het opleiden en ontwikkelen van mensen en organisaties.

Beide organisaties hebben ruime ervaring in het ontwikkelen en geven van hoogwaardige managementopleidingen. MSM heeft haar sporen verdiend in de internationale MBA-wereld door de ontvangst van diverse internationale accreditaties, vooral door hun innovatieve werkwijze in hun onderwijsaanbod. TG heeft jarenlange ervaring op de Nederlandse markt en specifiek op de gebieden project- en programmamanagement, samenwerken, mens- en organisatieontwikkeling. Door hun krachten te bundelen creëren beide organisaties nieuwe nationale en internationale business mogelijkheden.

Concreet betekent de samenwerking dat beide organisaties academische kennis en praktijkervaring delen en verrijken voor open en incompany opleidingen. Nog dit jaar worden twee nieuwe opleidingsprogramma’s op het gebied van zorgmanagement gelanceerd. In oktober start een internationale executive EXPERT-opleiding, ontwikkeld door MSM samen met Aachen RWTH University, Edelman en TG. Deze opleiding is gericht op het hoger management van zorginstellingen waarin het ontwikkelen van visie en leren handelen met de opkomende (technologische) trends in deze sector centraal staan. Daarnaast ontwikkelt TG met MSM een zorgmanagementopleiding gericht op effectieve bedrijfsvoering voor het middenmanagement. Na de opleiding- en kennisontwikkeling op zorgmanagement gebied volgt watermanagement, energy en circulaire economie.

Over Twynstra Gudde

Twynstra Gudde is een onafhankelijk en toonaangevend organisatieadviesbureau. Dagelijks doen de publieke sector en het bedrijfsleven een beroep op hun adviseurs en managers en buigen zij zich over uitdagende, vaak complexe vraagstukken. Twynstra Gudde is dé specialist in vernieuwend kijken naar complexe vraagstukken en het doorgronden van waar het in unieke opgaven om gaat. Om het daarna werkend te krijgen met bewezen en werkbare èn nieuwe oplossingen, met mensen en organisaties. Op het gebied van zorg, veiligheid, ruimtelijke investeringen, mobiliteit en infrastructuur, water, energie, onderwijs, wonen en werken. Van strategie tot en met realisatie, op een fundament van samenwerkingskunde, veranderkunde, organisatiekunde en project- en programmamanagement.

Over Maastricht School of Management

Maastricht School of Management (MSM) is opgericht in 1952 en één van de oudste en meest internationale business scholen in Nederland. MSM biedt haar onderwijsprogramma’s in management en ondernemerschap aan in Maastricht, en op diverse locaties in de wereld in samenwerking met partner instituten. MSM’s MBA programma MSM alumni bekleden topposities in het bedrijfsleven, de overheid en in het onderwijs. MSM’s MBA programma is het op één na beste MBA programma in Nederland volgens Eduniversal’s 2015-2016 Best Master ranking en MSM’s DBA programma staat nummer 2 op de wereldranglijst volgens DBAstudies.com. Zowel in 2014 als 2016 was MSM finalist voor de prestigieuze Innovation Award van de Assocation of MBAs (AMBA).