SATIJNplus Architecten wint architectuurprijs Venray 2016 met Vincentiushof

De gemeente Venray heeft voor de zesde keer de Architectuurprijs ARK uitgereikt. Vincentiushof is, met zowel de prijs van de vakjury als de publieksprijs, overtuigend winnaar.

Voor deze zesde Venrayse architectuurprijs nomineerde het Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) projecten die in 2014 en 2015 zijn gerealiseerd en in het oog sprongen. Een onafhankelijke vakjury én het publiek bestudeerden de projecten en kozen de uiteindelijke winnaar. Zowel vakjury als publiek stemde dit jaar op Vincentiushof in Venray. “Een met grote zorg en aandacht gerealiseerd integraal ontwerp, waarbij vooral de stedenbouwkundige inpassing in de omgeving, het materiaalgebruik en bovenal de belevingswaarde voor zijn bewoners alle lof verdienen”, meldt het juryrapport. En: “Het project, een ontwerp van SATIJNplus architecten uit Born, heeft kwetsbare ouderen een zorgzame plek gegeven die ze verdienen, geen tehuis, maar een echt thuis, dat deel uitmaakt van de buurt.”

Zeven nominaties gebundeld
Er waren zeven projecten voor de architectuurprijs genomineerd: kantoor en productieruimte in Oostrum van Inalfa Roof Systems, en in Venray MFC Brukske, Vincentiushof, gerenoveerd monumentaal pand aan de Hoenderstraat, De Laathof aan de Hoenderstraat en Bontekoestraat, woningen aan de Dr. Kortmannweg 16a en 16b en appartementen en patiowoningen aan de Adelaar. Deze projecten droegen in 2014 en 2015 in meer dan gemiddeld bij aan de ruimtelijke kwaliteit van de gemeente Venray. Alle projecten zijn toegelicht en gebundeld in een boekje dat kosteloos verkrijgbaar is bij de gemeente.