Scelta Essenza naar Fresh Park Venlo

Directeuren Jan Klerken en Loek van der Mark van Scelta Essenza en directeur Lizbeth van den Boogaart van Fresh Park Venlo hebben een overeenkomst getekend voor nieuwbouw op Fresh Park Venlo.

Scelta Essenza is op dit moment nog in Broekhuizen gevestigd. Directeur Jan Klerken laat weten dat ze zich al langer waren aan het oriënteren op een nieuwe huisvesting. “We hebben bewust gekozen voor de meerwaarde die dit fresh & food bedrijvenpark ons biedt boven huisvesting ergens als solitair bedrijf, dus niet op een bedrijventerrein. Op Fresh Park Venlo profiteren we niet alleen van de uitstekende infrastructuur en van de ligging op een steenworp afstand van 30 miljoen potentiële klanten. Ook de connecties met Rotterdam/Antwerpen voor im-en export, en niet te vergeten de kennis, kunde en netwerken van de andere fresh- & foodbedrijven op Fresh Park Venlo, zeg maar onze nieuwe buren, zijn voor ons van groot belang. En last but not least zorgt de ligging tegenover de Brightland Campus voor veel kennis. Strategisch gezien is het een echte toplocatie.”

Bij Scelta Essenza worden champignons via een innovatief procedé geconserveerd in hun eigen vocht. De champignons van Scelta Essenza worden wereldwijd via Scelta Mushrooms op de markt gebracht.