Scelta Mushrooms neemt belang in foodconcept-bedrijf BOON uit Den Bosch

Scelta Mushrooms in Venlo heeft een belang genomen in het Bossche foodconcept-bedrijf BOON. In 2018 gaat BOON onder de vleugels van Scelta Mushrooms de grens over richting Engeland, Duitsland en Scandinavië. Hoe groot het belang is, wordt niet gemeld.

Michael Luesink, oprichter van het Bossche BOON FoodConcepts BV: “Het feit dat Scelta Mushrooms een aandeel neemt in BOON is voor ons een serieuze springplank naar de rest van Europa. Waar we ons met het verhaal van BOON eerst nog op Nederland richtten, gaan we nu met de expertise en het distributienetwerk van Scelta Mushrooms het verschil maken in al deze markten.”

BOON timmert aan de weg met foodconcepten, die in steeds meer schappen in de Nederlandse supermarkten liggen. De Falafel Burger van het bedrijf is genomineerd tot Vegan product van het jaar.

Jan Klerken van Scelta Mushrooms: “Michael is een echte pionier die van producent tot consument het beste van het beste wil leveren, met volledige focus. Dat past exact bij de visie van Scelta”.