Scheuten gaat Jakarta-hotel op Java-eiland bij IJ in Amsterdam beglazen

Schermafbeelding 2016-03-18 om 10.30.06

Op de kop van Java eiland, gelegen in het IJ in Amsterdam, wordt in april 2016 gestart met de bouw van Hotel Jakarta. Het door architectenbureau SeArch gewonnen ontwerp wordt gekenmerkt door een concept dat zich onderscheidt wat betreft architectuur, bouwtechniek, programma en duurzaamheid.

Het hotel is ontworpen als een openbaar gebouw met een hoge mate van transparantie. Ruim 12.500 m² vloeroppervlak biedt ruimte aan onder meer een restaurant, skybar, conferentiezaal, wellness & fitnessruimte, zwembad, park en ondergrondse garage. De voorzieningen liggen rond een centrale subtropische tuin die toegankelijk is voor het publiek. Hierdoor vormt de binnentuin een verlengstuk van de andere binnentuinen op Java-eiland.

Scheuten Absoluut Glastechniek verzorgt de engineering, levering en montage van een groot gedeelte van de buitengevelbekleding waaronder de structurele glazen gevels, aluminium puien, schuiframen en de balustrade- en vloerbeglazing binnen. Het duurzame karakter van het hotel wordt onderstreept door toepassing van ruim 700 m² Scheuten Optisol® BIPV-zonnepanelen en ruim 2400 m² Scheuten Trisolide® Brilliant® drievoudig isolatieglas in de gevel. Het Trisolide® drievoudig isolatieglas heeft een U-waarde van slechts ca. 0,6W/m2K en een zontoetredingsfactor van ca. 37%.

Naar verwachting zal het gebouw tegen het einde van 2017 door eindgebruiker WestCord Hotels in gebruik worden genomen.