Schoenfabrikant Emma vertrekt na ruim 85 jaar uit Brunssum

Vandaag maakte moedermaatschappij Emma Holding bekend dat het een bedrijfspand heeft gekocht op bedrijventerrein Dentgenbach (Tunnelweg 104). Bij het bedrijf werken 170 mensen.

Door de forse groei in de afgelopen en komende jaren kampt Emma met een acuut ruimtegebrek in de toch al gedateerde fabriek in Treebeek (gemeente Brunssum). Het in 2011 gebouwde (en op dit moment nog leegstaande) pand op Dentgenbach telt ruim 10.000 m2 bedrijfsruimte en kan per direct worden betrokken. De verhuizing geschiedt gefaseerd. In de loop van 2017 en 2018 worden de diverse bedrijfsonderdelen in Kerkrade geconcentreerd.

Emma Holding produceert dit jaar circa 650.000 paar schoenen, zowel veiligheidsschoenen (Emma Safety Footwear) alsook ‘gewoon’ schoeisel in opdracht van derden. Tom Hermans, algemeen directeur Emma Holding: “We hebben de afgelopen twee jaar intensief samengewerkt met Brunssum om een passende locatie in die gemeente te vinden. Die zoektocht was constructief, maar de kans die zich nu in Kerkrade voordoet, is zo perfect dat je daar als ondernemer geen ‘nee’ tegen kunt zeggen. We kijken in ieder geval terug op een zeer prettige samenwerking met de gemeente Brunssum. In 2020 hopen we 1 miljoen paar schoenen per jaar te produceren, dat betekent opnieuw extra werkgelegenheid. Wij blijven vanzelfsprekend met ons bedrijf in Zuid-Limburg, hier liggen onze wortels en is het jarenlange vakmanschap van al onze medewerkers voorhanden.”