Sekisui breidt uit in Roermond en Geleen voor 135 miljoen euro

Het Japanse Sekisui stopt de komende jaren 135 miljoen euro in de fabrieken in Roermond en Geleen, meldt De Limburger. De capaciteitsuitbreiding moet in 2020 gerealiseerd zijn. Het bedrijf verwacht dat de uitbreiding een 40 tal nieuwe banen oplevert. De investering gaat naar Sekisui S-Lec dat speciale folie maakt voor autoruiten. De folie zorgt ervoor dat bij een breuk van het glas geen scherven in het rond vliegen.

De investeringen kwamen mede tot stand door intensieve samenwerking tussen de betrokken gemeenten Sittard-Geleen en Roermond, LIOF en haar partner bij de Rijksoverheid het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Chemelot Industrial Park en de Provincie Limburg. Belangrijke mijlpaal in dit proces was het bezoek van de minister van Economische Zaken aan de viering van het 15-jarig bestaan van Sekisui S-Lec in Nederland op 14 juni 2017, waarbij tevens de vestiging van het European Research Center op de Brightlands Chemelot Campus bekend werd gemaakt.

Op dit moment rijdt al meer dan de helft van alle auto’s in Europa rond met een product dat Sekisui in Roermond heeft gemaakt. De grondstoffen voor deze producten worden op het Chemelot Industrial Park gemaakt, dat met het lanceren van haar nieuwe logo en huisstijl vandaag nog eens benadrukte dat ze wil uitgroeien tot de meest competitieve materialen- en chemiesite van Europa. In een gezamenlijke reactie geven wethouder Raja Fick (gemeente Roermond), wethouder Pieter Meekels (gemeente Sittard-Geleen) en gedeputeerde Twan Beurskens (Provincie Limburg) dan ook aan dat ze trots zijn op de uitbreiding, die uiting geeft aan het grote vertrouwen van de Japanse multinational in het Limburgse investeringsklimaat. Bovendien levert de investering een aanzienlijke bijdrage aan het automotive- en chemiecluster in de regio, dat hiermee verder versterkt wordt.