Serge Hoppenbrouwers nieuwe directeur Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg

Serge Hoppenbrouwers begint op 3 januari als directeur bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). Hoppenbrouwers volgt Tilman Schreurs die moest vertrekken nadat hij werd veroordeeld in de zaak Jos van Rey, maar geen straf kreeg opgelegd.

“De rol van hands-on directie voeren past me zeer goed”, zegt Serge Hoppenbrouwers. “De afgelopen jaren heb ik als senior projectmanager bedrijfslocaties en gebiedsontwikkeling bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) gewerkt aan vergelijkbare uitdagingen als die van OML. Een adviesfunctie op het snijvlak van publiek en privaat domein vraagt van mij dat ik bruggen bouw om uiteindelijk de doelstellingen, als economische groei en verbinden van belangen te realiseren.”

Hans Smulders waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen: “We hebben gezocht naar een directeur die onafhankelijk de regionale belangen kan verbinden. Die daarnaast de uitdagingen kent van het ontwikkelen van vastgoed en herstructureren van bedrijventerreinen t.b.v. de economie en leefbaarheid van Midden-Limburg. De kennis en ervaring van gebiedsontwikkeling was voor ons noodzakelijk.”

De werkzaamheden van OML betreffen het beheren en vitaal houden van bedrijventerreinen, het beschikken over en inzetten van grondposities, ontwikkelen van gebieds- en locatieconcepten, het voeren van acquisitie en verstrekken van advies en ondersteunende diensten t.b.v. de aandeelhoudende gemeenten.