Shoppingcenter ’t Loon betreurt parkeerbeleid Heerlen in brief aan bezoekers

De Promotiestichting van Shoppingcenter ’t Loon in Heerlen biedt bezoekers in het Nederlands, het Duits, het Engels en het Frans in een brief excuses voor het ongemak dat ontstaat omdat ze niet meer met muntgeld op straat kunnen parkeren.

Beste bezoeker ,
In maart jl. heeft het stadsbestuur van Heerlen besloten om het contant betalen van parkeergeld af te schaffen , ofschoon toen al bekend was dat meerdere ( met name buitenlandse) bankpassen en creditcards niet geschikt waren voor electronisch betalen van het parkeergeld .

Als Promotiestichting van Shoppingcenter ’t Loon betreuren wij dit besluit en het ongemak dat dit voor u als bezoeker oplevert .

Als u niet electronisch kunt betalen adviseren wij u om de Q-park-garage in de kelder van ’t Loon te gebruiken (ingang op de Noord-Westhoek van het winkelcentrum, Homerusstraat ) , waar u wel met contant geld kunt betalen .

Wij wijzen u er op dat de boete voor foutief ( = onbetaald ) parkeren € 100,- bedraagt .

Verehrter Besucher ,

Der Gemeinderat von Heerlen hat sich im März entschieden Bahrzahlung von Parkgebühren im Zentrum von Heerlen nicht mehr zu ermöglichen , obwohl damals schon bekannt war das elektronische Zahlung davon mit mehreren ( meistens ausländische ) Bank- und Kreditkarten nicht möglich ist .

Als Promotionteam des Shoppingcenters ’t Loon bedauern wir diese Massnahme und die Schwierigkeiten die diese für Sie als Besucher verursacht .

Wenn Sie nicht elektronisch bezahlen können raten wir Ihnen die Q-park-Garage im Kellergeschoss von ’t Loon zu benützen ( Zufahrt auf der Nord-West-Ecke des Einkaufszentrum , Homerusstrasse ) , wo Bahrzahlung noch möglich ist .

Wir müssen Sie leider darauf hinweisen das die Strafe für falsch ( = unbezahlt ) Parken hierzulande € 100,- beträgt .

Persbericht Fractie Hart-leers:

Ondanks dat Hart-Leers de beide centrumwethouders er uitdrukkelijk voor waarschuwde -en hen in het belang van de stad vroeg het zeker niet te doen- sloot Heerlen de mogelijkheid om met muntgeld te kunnen betalen in gemeentelijke parkeerautomaten enkele weken geleden af. Sindsdien blijkt dat diverse elektronische betaalmogelijkheden niet werken en vooral buitenlandse bezoekers met de handen in het haar staan omdat ‘kunnen betalen’ simpelweg onmogelijk blijkt.

Vele ondernemers in en rondom het stadscentrum trokken inmiddels aan de bel. Menig parkeerder die niet kan betalen verschijnt aan hun balie en deelt daar diens ervaren problematiek in de hoop op een oplossing. Ondanks dit blijft Heerlen al wekenlang ‘Oost-Indisch doof’ en blijft de situatie zoals ‘ie is.

Het is al een hele lange tijd geleden dat de stad rijen voor de parkeerautomaat zag staan. De momentele rijen staan er nu niet vanwege ‘grote drukte’ maar vanwege het feit dat parkeerders hun parkeergeld niet kunnen betalen alhoewel zij dat wel van plan waren. Bijgaand schrijven hangt winkelcentrum ‘t Loon ter informatie (en waarschuwing) bij gemeentelijke parkeerautomaten aldaar. Het duidelijke briefje spreekt boekdelen.

Ook gemeentelijke handhavers staan met hun handen in het haar. Eerder nog deelden zij vanwege de problematiek geen boetes uit. Nu is kennelijk het laatste nieuws dat men Nederlandse kentekens wel beboet maar buitenlandse kentekens niet. Dit mede vanwege het feit dat zeker vele buitenlandse betaalkaarten niet functioneren bij het huidige Heerlense betaalsysteem.

Hart-Leers: ‘Ongelofelijk dat ondanks alle signalen helemaal niks schijnt te gebeuren. Van de ene dag op de andere konden van alle eerdere betaalmogelijkheden alleen nog de digitale gebruikt worden. Dit bleek een misser van jewelste. Als je al iets dergelijks doet zorg er dan tenminste voor dat het allemaal goed werkt. Dat blijkt dus allerminst zo te zijn. Doe snel de dopjes van de afgesloten muntinworpen af zodat er in ieder geval een alternatief voor elektronisch betalen bestaat en bekijk dit plotse besluit nog eens heel goed. Overigens streven wij er nog steeds naar om het parkeren stukken goedkoper en daarmee aantrekkelijker te maken. Ook die slag moet nog gewonnen worden.’