‘Shower of affection’ van Brandweer Maastricht voor KLM-bus met Chengdu-design

Opening Chengdu Week in Centre Céramique

Op 8 juni aanstaande ontvangt burgemeester Penn-te Strake een delegatie uit de Maastrichtse zusterstad Chengdu. De delegatie, onder leiding van mevrouw Zhao Xiaowei (Vice Chairman of the Standing Commitee), arriveert met de eerste KLM Maastricht – Schiphol bus. De verwelkoming van de delegatie markeert de start van de Chengdu Week die van 9 t/m 11 juni plaatsvindt in Maastricht.

Na een succesvolle Maastricht Day in Chengdu in september 2015, waarbij in Chengdu ‘Mode Maastricht’ en ‘Visit Maastricht’ werden gepresenteerd, wordt ter viering van de stedenband een Chengdu week in Maastricht georganiseerd. Tijdens deze week worden traditionele kunstvormen, dansen en culturele gebruiken uit Chengdu gepresenteerd aan het Maastrichtse publiek.

Shower of affection voor KLM bus service
De KLM Maastricht – Schiphol bus is een gratis service, die voor alle KLM passagiers uit de regio beschikbaar is, als zij met KLM of een van haar partners via Schiphol naar hun bestemming reizen. De bus rijdt 7 dagen per week, tweemaal daags van Centraal Station Maastricht, via Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport naar Schiphol en retour.
De eerste KLM bus met origineel Chengdu design wordt in Maastricht door de brandweer van Maastricht op Plein 1992 welkom geheten door middel van een, in de luchtvaart traditionele, ‘shower of affection’.

Chengdu ook nauw verbonden met Zuyd Hogeschool
Zuyd Hogeschool is nauw verbonden met Chengdu, in november 2015 opende de hogeschool het Zuyd Expertise Centre China in de stad. De onderwijsinstelling heeft inmiddels diverse studenten uit China aangetrokken en biedt als enige hogeschool in Nederland de opleiding Chinees aan voor Nederlandse studenten. Zuyd-studenten zullen dan ook aanwezig zijn bij de opening op 8 juni. Op 9 juni zal een bekende chef-kok uit Chengdu een kookworkshop geven op de Hotel Management School Maastricht.

Wij nodigen u van harte uit om bij het openingsmoment op 8 juni aanwezig te zijn.

Programma opening

17. 00 uur Welkomstceremonie met ‘shower of affection’ op Plein 1992

Tijdens de ceremonie spreken:

– Mevrouw Annemarie Penn – te Strake, Burgemeester

– De heer Harm Kreulen, Senior Vice President Airfrance KLM Benelux,

– Mevrouw Zhao Xiaowei, Vice Chairman of the Standing Committee of Chengdu

17.30 uur Opening Chengdu Huis, Plein 1992 Centre Céramique
In het Centre Céramique zijn gedurende vier dagen de traditionele cultuur, kunst en gebruiken uit Chengdu te zien. Dagelijks vinden er ‘Tea-ceremonies’ en opvoeringen van de wereldberoemde Sichuan Opera Changing Faces dans plaats. Daarnaast is er een tentoonstelling van Chinese schilderwerken, miniatuur sculpturen en Chinese paper art.