Sif (Roermond) geeft winstwaarschuwing af; koers aandeel onderuit

Funderingsspecialist Sif uit Roermond heeft zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat (ebitda) dit jaar naar beneden bijgesteld. Een deel van de verwachte productie wordt doorgeschoven naar volgend jaar, zo laat het bedrijf weten bij presentatie van zijn derdekwartaalcijfers.

Sif verwacht dat dit jaar het bedrijfsresultaat 8 procent lager uitpakt dan eerder was voorspeld. De productie over het hele jaar is naar verwachting 5 procent lager dan eerder gedacht.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat daalde het afgelopen kwartaal met bijna 38 procent tot 11,2 miljoen euro. De zogenoemde calculations, de omzet min de kosten van grondstoffen en enkele andere onkosten, daalden met 9 procent tot 30,3 miljoen euro. De productie steeg wel met ruim 31 procent tot 59 kiloton.

Sif liet al eerder weten dat 2018 een moeilijk jaar dreigt te worden. In het orderboek voor volgend jaar staat nu 122 kiloton aan opdrachten. Het bedrijf kijkt in de tussentijd naar manieren om de kosten omlaag te krijgen, zonder de mogelijkheden te veel te beperken. Het bedrijf spreekt nog wel van een groeimarkt.

Sif ging mei vorig jaar naar de beurs voor 14 euro per aandeel. Gisteren stond de koers op 18,25 euro. Na de winstwaarschuwing kelderde het aandeel met meer dan 10% en schommelt het de hele ochtend net boven de 16 euro.

Bron: AFN