Sittards kluizenbedrijf Beaumont neemt Haarlemse branchegenoot Leiro over

Hieronder het persbericht

Beaumont BV neemt de activiteiten van Leiro Sleutelkasten BV over

“Overname versterkt marktpositie binnen de branche en onderstreept focus op innovatie”

Beaumont BV te Sittard heeft met ingang van 31 december 2015 de activiteiten van branchegenoot Leiro Sleutelkasten BV overgenomen. Leiro Sleutelkasten BV is al 30 jaar producent en leverancier van sleutelkasten, kluizen, afroomsystemen, lockers en beveiligingssystemen voor casino’s. De overname van het Haarlemse bedrijf past in de groeistrategie van Beaumont BV. Met de overname bouwt Beaumont BV haar positie in de branche verder uit.

Ludie Reijnders, directeur van Beaumont: “Leiro Sleutelkasten BV is in technisch opzicht een sterke partij met een stabiel marktaandeel. Deze overname versterkt de marktpositie van Beaumont BV en biedt ons kans om te profiteren van de binnen Leiro Sleutelkasten BV aanwezige technische en functionele innovaties. Zo zal door ons binnenkort de bij Leiro Sleutelkasten BV ontwikkelde Zorgsafe® op de Europese markt worden geïntroduceerd. De productie van het Leiro assortiment kunnen wij uitstekend integreren binnen onze huidige productiefaciliteiten”.

Frank Leipoldt, directeur van Leiro Sleutelkasten BV: “Voor mij persoonlijk is het belangrijk om te weten dat de klanten in goede handen zijn, omdat er een heldere visie is binnen Beaumont BV. Beaumont heeft haar positie op de Europese markt inmiddels meer dan bewezen, is commercieel sterk en heeft veel productkennis. Daarnaast beschikt Beaumont over een uitgebreid productportfolio, mede opgebouwd door de focus op innovatie. Een voorbeeld hiervan is de onlangs op de outdoor markt geïntroduceerde Campersafe®. De klanten profiteren dus direct van de hoge mate van kennis, sterke reputatie en hun kijk op nieuwe product-markt-combinaties”.

Over Beaumont BV:
Beaumont is een vooraanstaand producent en leverancier van opberg- en veiligheidsproducten, zoals sleutelkasten, sleutelkluizen, geldkosten en kluizen.

Klanten zijn de kantoorvakhandel, kantoor- en bedrijfsinrichters, de ijzerwarensector, bouwmarkten, groothandels en veiligheidsbedrijven. De belangrijkste afzetmarkten zijn Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.