Sjoukje van Laer (Studio Ni uit Roermond)

Wie ben ik?
Ik ben Sjoukje van Laer. Ik ben 36 jaar geleden geboren in Horn. Ik heb Fashion, Management en Design gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en ben daar afgestudeerd in Design & Styling.

sjoukje-van-laer

CV van het bedrijf?
Studio Ni is gevestigd in de ECI cultuurfabriek te Roermond. Ik ben 11 jaar geleden gestart samen met mijn twee compagnons Tijs Hendrikx en Gijs Verkoulen. We doen alles met betrekking tot visuele communicatie. Dan moet je denken aan audiovisuele producties (film en animatie), fotografie, grafisch en illustratief werk en webdesign. Sinds 2 jaar ben ik me intensief bezig gaan houden met interieur ontwerp. Ik heb inmiddels invulling mogen geven aan een aantal zeer mooie projecten.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
Uit liefde voor vorm, stijl en storytelling. We werken graag aan concepten en ontwerpen en visualiseren deze door middel van de meest passende discipline. Hierbij zijn we altijd op zoek naar de sterkste visuele vertaling voor iedere vraag en elke opdrachtgever. Daarnaast is ook de vrijheid die ik persoonlijk ervaar door zelfstandig te werken een groot goed voor mij.

Het meeste geleerd van?
Het hebben van een eigen zaak. Er is zoveel dat er op je pad komt door de jaren heen. Zowel in positieve als negatieve zin. Dit voedt en vormt je en leert je ontzettend veel.

Belangrijkste inspiratiebron?
Alles wat ik dagelijks om me heen zie, kan me inspireren en is van meerwaarde op de creatieviteit die nodig is om invulling aan onze projecten te geven. Van een beursbezoek, tijdschrift, film of online rondstruinen tot een gesprek met vrienden of collega’s.

Hoe komt u aan uw klanten?
In onze begin jaren hebben we ontzettend veel acquisitie gevoerd. Dit blijven we uiteraard doen, maar inmiddels hebben we een mooie en solide klantenkring opgebouwd. Uiteraard is het zo dat het afleveren van goed werk en daarbij ook een goede en flexibele service/werkhouding ervoor zorgen dat er uit het ene project vaak het volgende volgt. Daarnaast zijn we altijd allert op wat er om ons heen gebeurd en proberen daar tijdig op in te springen.

Hoe groot is uw afzetgebied?
We werken vooral in Limburg. Maar er zijn geregeld projecten die verder dan de regio reiken. En ook over de landsgrens zijn onze ontwerpen met regelmaat terug te vinden.

Wat is uw meest succesvolle product/dienst?
Juist de combinatie van onze verschillende disciplines werkt succesvol. Op die manier ontstaat er een interessante kruisbestuiving en kunnen we op onderscheidende wijze invulling geven aan de vraag die bij ons neergelegd wordt.

Wat is uw laatste grote investering geweest?
De investeringen die wij doen zijn op het gebied van software, computers of film/foto apparatuur. Hier wordt om de beurt in geïnvesteerd, zodat ons ‘gereedschap’ up to date blijft.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
Positief en met heel veel zin om invulling te gaan geven aan vele mooie projecten.

Heeft u nog een tip voor andere ondernemers?
Blijf door de jaren heen kritisch kijken naar de weg die jij en je bedrijf bewandelen. Indien je je ergens bevindt en je wil graag meer naar links of naar rechts, stuur dit dan tijdig bij, zodat je niet op het punt terecht komt dat je je ergens begeeft waar je eigenlijk niet had willen zijn.

Studio Ni is te bereiken via www.studioni.nl of via Facebook www.facebook.com/studioni.nl/