Snowworld meldt prima resultaat derde kwartaal, conform verwachting

Traditiegetrouw is het 3 e kwartaal van het financiële boekjaar van SnowWorld, met 10% á 15% van de totale jaaromzet, het minst drukke kwartaal van het jaar. De resultaatontwikkeling gedurende het 3e
kwartaal van boekjaar 2016/201 7 is volgens verwachting.

SnowWorld herhaalt daarom haar verwachting een resultaatverbetering ten opzichte van het voorafgaande boekjaar te zullen realiseren.

Algemene ontwikkelingen

Op het dak van de pistes van SnowWorld te Zoetermeer zijn gedurende het 3e kwartaal van het boekjaar 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd en in gebruik genomen. Op zonnige dagen is SnowWorld Zoetermeer hiermee qua energieverbruik nagenoeg zelfvoorzienend.

Bij de SnowWorld vestiging in Landgraaf vinden op dit moment de voorbereidingen plaats voor het
plaatsen van nog eens 10.000 zonnepanelen. Deze panelen zullen naar verwachting aan het einde van deze zomer in gebruik genomen worden. De in totaal (beide vestigingen) 13.000 geïnstalleerde zonnepanelen zijn goed voor een vermogen van 3,1 MWp. Hiermee zouden circa 1.000 huishoudens kunnen worden voorzien van elektra.

De ontwikkelingen met betrekking tot de uitbreidingsplannen van Parijs, Barcelona en Milaan vorderen gestaag. Voor Parijs en Barcelona is er op dit moment geen nieuws te melden. Het project in Milaan, dat samen met de Italiaanse joint venture partner ‘Finiper Group’ wordt ontwikkeld, boekt goede vooruitgang. Eerder al werd een ‘Letter of Intent’ getekend, op dit moment wordt in het vervolg daarop hard gewerkt aan de technische uitwerking van het project alsmede het opstellen van de benodigde contracten. De start van de bouw wordt voorzien in 2018.

Resultaatontwikkeling 3e kwartaal boekjaar 2016/2017

De resultaten hebben zich in het 3e kwartaal van boekjaar 2016/2017 volgens verwachting ontwikkeld. Zowel de omzetten, de EBITDA als het nettoresultaat laten, conform verwachting, een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig  jaar zien. De resultaatontwikkeling tot en met het 3e kwartaal van boekjaar 2016/2017 legt een stevig fundament onder de eerder uitgesproken verwachting van een hogere EBITDA en een hogere operationele nettowinst voor het gehele boekjaar