SnowWorld ontwikkelt indoor skiresort in Italië

De ontwikkeling van een indoor skiresort in Italië past geheel in de strategie van SnowWorld. Deze strategie rust op twee pijlers. Enerzijds het voortdurend verbeteren van de twee bestaande Nederlandse resorts in Landgraaf en Zoetermeer en anderzijds het openen van nieuwe skiresorts.

Ten aanzien van de eerste pijler heeft SnowWorld aan het begin van het afgelopen winterseizoen de nieuwe verlengde piste in Zoetermeer, de steilste indoor piste van Europa, in gebruik genomen. Met betrekking van de opening van nieuwe skiresorts is SnowWorld bezig met ontwikkelingen in Parijs en Barcelona. Hier is nu het noorden van Italië bij gekomen.

SnowWorld is heel blij met haar Italiaanse partner, laat het bedrijf in een persbericht weten. Deze zal niet alleen de benodigde grond ter beschikking stellen, maar zal ook een belangrijk deel van de financiering voor haar rekening nemen. Dit laatste is een belangrijk onderdeel van de strategie van SnowWorld bij het ontwikkelen van nieuwe buitenlandse skiresorts. Door het gelijk stellen van de financiële belangen kan SnowWorld gebruik maken van de lokale expertise van zakendoen in het buitenland. Hiermee worden risico’s voor SnowWorld aanmerkelijk verminderd.

Het eerste indoor skiresort in Italië zal bestaan uit een 300 meter piste met stoeltjeslift en oefenpistes. Ook zullen horeca, zalen, wintersport retail en een hotel onderdeel uitmaken van het project. Naar verwachting kan in 2018 worden aangevangen met de bouw van het complex.