SoFine Foods Landgraaf creëert 6 -10 sociale werkplaatsen

schermafbeelding-2016-10-31-om-18-49-03

SoFine Foods en WOZL (Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg) gaan vanaf 1 november samenwerken. Wethouder René van der Valk maakte dit vandaag bekend op een feestelijke bijeenkomst in Landgraaf. Hij feliciteerde SoFine Foods met het initiatief om structureel 6 tot 10 werkplekken in te laten vullen door WOZL- medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De nieuwe medewerkers werden getrakteerd op lekkere plantaardige hamburgers gemaakt in de ‘keuken’ van Sofine in Landgraaf.

.
De samenwerking met WOZL past bij SoFine Foods’ ambities als ‘social enterprise’. Sofine wil graag een bijdrage leveren aan een betere wereld. Niet alleen door een innovatieve producent te zijn van  plantaardige voeding. Maar ook middels een “Samen op weg naar succes” programma waardoor er binnen Sofine veel aandacht is voor de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers.

.
De gecreëerde werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan niet ten koste van de huidige werkplekken. Daar waar de WOZL-medewerkers 6-10 werkplekken gaan invullen, schuiven medewerkers door binnen de groeiende Sofine Foods organisatie. Zo wordt efficiënt invulling gegeven aan duurzame inzetbaarheid.

.
Over Sofine Foods:
SoFine Foods bereidt en verkoopt plantaardige voeding die niet alleen lekker maar ook duurzaam is: beter voor mens, dier en aarde. SoFine Foods is begonnen in 1963 met het maken van tofu, speciaal voor de mensen die vanuit Indonesië naar Nederland kwamen. Tegenwoordig biedt SoFine een breed assortiment

plantaardige tofu-, groente- en vleesproducten voor diverse consumentengroepen, van jong tot oud. Sinds 2015 is Sofine Foods ook lid van het Social Enterprise Network.