SoFish Burger uit Landgraaf beste Vegan Product van 2017

De innovatieve plantaardige SoFish Burger van het jonge merk SoFine uit Landgraag is bekroond tot Beste Vegan Product van 2017. De prijs werd uitgereikt tijdens het grootste vegan festival van Nederland in de Jaarbeurs Utrecht, VegFestNL.

Bart Merkus, Algemeen Directeur van SoFine vertelt: “Wij zijn gedreven om steeds meer mensen te laten ontdekken hoe lekker en gezond plantaardig eten is. Onze gerechten zijn vriendelijk voor mens, dier en aarde. Vandaar ook onze merkbelofte ‘The Friendly Food’. We zijn enorm trots dat we met de bekroning van onze SoFish Burger er in geslaagd zijn een echt lekker alternatief te maken voor vis.”

SoFine Foods is gevestigd in Zuid Limburg (Landgraaf) waar door een bevlogen team elke dag de lekkerste vegetarische producten en gerechten worden ontwikkeld en bereid. Voor de bereiding van haar producten gebruikt SoFine voornamelijk peulvruchten als basis omdat deze rijk zijn aan plantaardige eiwitten. Het productportfolio van SoFine is geïnspireerd door kooktrends en gerechten uit de hele wereld.

SoFine wil mensen inspireren om vaker plantaardig te eten, omdat dit beter is voor mensen, dieren en de aarde. Daarnaast is het bedrijf dagelijks bezig met het inspireren van mensen om hierin bewuste keuzes te maken.

SoFish Burger
Het jonge merk SoFine is bekend door haar brede scala aan vegan producten: 100% plantaardig en gebaseerd op peulvruchten en groenten. Om consumenten te motiveren om voor plantaardige producten te kiezen in plaats van vlees of vis, zijn de producten van SoFine gezond, makkelijk te bereiden, betaalbaar en vooral verrassend lekker.

De plantaardige SoFish Burger van SoFine werd eerder dit jaar geïntroduceerd en is zowel friendly voor de vissen als de zee! De SoFish Burger is gemaakt op basis van sojabonen maar smaakt zoals een heerlijk stukje vis. De burger kan naar ieder zijn smaak gecombineerd worden in verschillende gerechten. Daarbij is de SoFish Burger makkelijk te bereiden. De SoFish Burger is verkrijgbaar in een verpakking van twee stuks bij Jumbo Supermarkten.

Vegan Awards
Jaarlijks worden de Vegan Awards uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). De NVV reikte de Awards dit jaar voor de vierde keer uit tijdens het VegFestNL in de Jaarbeurs Utrecht. De zeven Vegan Awards van dit jaar zijn gewonnen door:
– Beste vegan blog of vlog: Gewoon Vegan
– Beste vegan product: SoFish Burger van SoFine
– Beste vegan (kook)boek: Lisa Goes Vegan
– Bese vegan eetgelegenheid: Meatless District
– Beste vegan (web)winkel: Vegabond Amsterdam
– Beste vegan cateraar: Taarten van Jansen
– Beste vegan nieuwkomer: The Dutch Weed Burger Joint

SoFine in de prijzen
SoFine sleepte eerder verschillende nominaties en prijzen in de wacht. Zo werd de Boerenkoolburger dit jaar genomineerd voor de jaarprijs Goede Voeding 2017 en won SoFine Mexican Chili vorig jaar de Superior Taste Award.