Soundleaves van Incatro Room Acoustics (Roermond) wint Red Dot

De Red Dot Design Award is een jaarlijkse onderscheiding die wordt toegekend aan producten met ‘s werelds beste design. De jury loofde Soundleaves in het bijzonder om de uitgekiende synergie tussen design en maximale geluidsabsorptie.

Carl Huijskens van Incatro is de bedenker van Soundleaves. Samen met interieurarchitect Feran Thomassen bedacht hij de asymmetrische bladvorm. Deze werd al snel als uitgangspunt genomen voor het akoestische design. Na anderhalf jaar denken, onderzoeken, experimenteren en ontwikkelen, bracht Incatro Soundleaves op de markt. De opvallende vormgeving onderscheidt zich van de bekende, grote statische schermen. Daarom loofde de Red Dot Design Award jury in het bijzonder de uitgekiende synergie tussen design én maximale geluidsabsorptie.

De Red Dot Award beoordeelt producten op het gebied van design, in drie disciplines: product design, communication design en design concept. De jury met veertig designers, professors en journalisten beoordeelde 5.500 producten uit 54 landen. Incatro ontving de award voor product design.