SP Maastricht stelt meldpunt wanpraktijken bewindvoerders in

Persbericht van de SP:

Mensen die in de schuldhulpverlening zitten komen in aanraking met een bewindvoerder. Ondanks de ingevoerde eisen die gesteld zijn aan bewindvoerders, komen er nog regelmatig verhalen naar buiten van bewindvoerders die er bewust of onbewust een puinhoop van maken. Dit verergert vaak de situatie van de cliënten, in plaats van deze te verbeteren. Men zit dan langer in de schuld of komt zelfs nog dieper erin. Cliënten krijgen ook regelmatig geen inzicht in hun financiële situatie, ook niet als daar expliciet naar gevraagd wordt.
Daarnaast is er voor mensen die een bewindvoerder zoeken geen duidelijkheid over welke bewindvoerders goed zijn of niet.
Voor de SP is dit een onverteerbare zaak en stelt een meldpunt in om beter zicht te krijgen op deze problematiek. Via Maastricht@sp.nl kunnen mensen hun ervaringen delen om zo een duidelijk beeld te krijgen welke bewindvoerder wel en welke bewindvoerder niet goed om gaat met mensen in de schuldhulpverlening en daadwerkelijk te helpen om uit de schulden te komen.