Spark Tech Lab Weert brengt al duizenden jongeren in contact met techniek, laser cutters en meer

Het techniekatelier voor onderwijs Spark Tech Lab in Weert, een initiatief van Continium discovery center te Kerkrade, is goed op stoom. Het eerste half jaar van 2016 is het aantal leerlingen dat het Lab bezoekt, explosief gegroeid. Ten opzichte van het eerste kwartaal, is het bezoekersaantal in het tweede kwartaal meer dan verdubbeld. In het tweede kwartaal van dit jaar zijn meer dan 2000 leerlingen in Spark Tech Lab met techniek aan de slag gegaan. Gezien de aanvragen die voor de zomervakantie al zijn binnengekomen, wordt ook in het derde kwartaal weer een groei verwacht.

Spark Tech Lab is opgezet in samenwerking met het lokale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en een aantal founders waaronder Keyport. Het is een inspirerende omgeving, waar leerlingen actief aan de slag gaan met techniek. Het onderzoekend en ontdekkend leren staat hierbij centraal: leerlingen krijgen een opdracht en bepalen zelf, van ontwerp tot bouwen, testen en aanpassen, hoe ze hieraan invulling geven. Ze doorlopen op deze manier het hele maakproces en ontdekken zo de mogelijkheden van techniek én hun eigen talenten.

In Spark zijn gereedschappen en apparaten, van boormachines tot laser cutters, voorhanden, waar de leerlingen (onder begeleiding) zelf mee aan de slag gaan. Spark Tech Lab is altijd op zoek naar samenwerking en wanneer ondernemers of onderwijs interesse hebben om met het Spark Tech Lab te participeren dan is hier altijd interesse in.

Meer informatie over de activiteiten en de contactgegevens van het Spark Tech Lab vind u hier: www.sparktechlab.nl