Speeddaten met bekende Parkstad-Ambassadeurs groot succes

Speeddaten 2 sept

(Foto: ©Corné Netten)

Daten! Daar draaide het vanochtend om in de Spiegeltent van Cultura Nova. Bekende Parkstad Ambassadeurs hadden afspraakjes met onder meer inwoners, ondernemers en studenten. De dates werden georganiseerd ter ere van het winnen van de Tourism for Tomorrow Award 2016. Om het gesprek over de regio aan te gaan, om ideeën te delen en samen aan Parkstad te blijven werken. Een jonge creatieve ondernemer: “Wat een bijzonder initiatief. Ik heb interessante nieuwe mensen ontmoet en leuke vervolgafspraken gemaakt om verder te praten.”

Makkelijk contacten leggen met grote namen

Een geslaagd event, met zo’n 45 ambassadeurs en 45 deelnemers. Laagdrempelig en daardoor een prima manier om elkaar snel even te spreken, een idee te delen of advies te vragen aan mensen die je normaal niet snel ontmoet. Grote namen uit het bedrijfsleven en uit de politiek. Onder meer Hessel Meijer (Wijckerveste/Rodaboulevard), Camille Oostwegel (ChâteauHotels & -Restaurants), Jan Smeets (Pinkpop) en Ger Koopmans (gedeputeerde Provincie Limburg) deden mee.

Belangrijke taak voor de ambassadeurs

Voorafgaand aan het daten werd Ger Koopmans door Kelly Regterschot, portefeuillehouder Toerisme Parkstad, officieel tot ambassadeur van Parkstad benoemd. Koopmans: “Als ambassadeur heb je een belangrijke taak te vervullen. Ook al is Parkstad nu de beste bestemming ter wereld, we kunnen niet achteroverleunen. We moeten blijven innoveren. Successen delen en problemen bespreekbaar maken. Hard werken dus.”

Nieuwe ambassadeurs

Koopmans kroonde op zijn beurt ook Astrid Boeijen (CBS Hoofdirecteur Dataverzameling en Vestigingsmanager Heerlen) en Frits Schrouff (directeur Heuschen & Schrouff) tot Parkstad-Ambassadeur. Astrid Boeijen nam het certificaat trots in ontvangst. Het CBS heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de transformatie van de regio. En blijft innoveren. “We werken bijvoorbeeld nauw samen met de Universiteit Maastricht en de Smart Services Campus in Heerlen.” Heuschen & Schrouff uit Landgraaf is grootste Europese importeur van Aziatische producten. Frits Schrouff steunt allerlei regionale verenigingen en stak vorig jaar de helpende hand uit naar Roda JC. “Het is mijn plicht als mens om te helpen. En ik word er gewoon happy van.”

Dit is Parkstad

Drie nieuwe trotse ambassadeurs die gaan helpen om het succesverhaal van Parkstad verder uit te dragen. Meer informatie over de prijs en de succesvolle transformatie van de regio is te vinden op www.ditisparkstad.nl.