Speelgoedfabrikant BanBao Venlo schakelt over op ‘groene’ bouwblokjes (planten ipv olie)

De Chinese speelgoedfabriant BanBao, in Europa actief vanuit de BanBao-vestiging  in Venlo, schakelt over op milieuvriendelijke bouwblokjes. De grondstof olie wordt vervangen door een biologisch materiaal op plantenbasis.   In Nederland wordt met de groene productie begonnen. BanBao werkt daarvoor samen met Biopromotions, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in producten gemaakt van biologisch afbreekbaar en biobased plastics.

Steven van Bommel (CEO BanBao Europe) legt uit: “Conventioneel plastic speelgoed op basis van olieproducten veroorzaakt tussen de 2-7 keer het eigen gewicht aan broeikasgassen.”

Onze nieuwe “groene” biobased bouwstenen bevatten 0% op olie gebaseerde chemicaliën, omdat onze grondstoffen zijn afkomstig uit planten, geen olie. We hebben ook geen olie gebaseerde chemicaliën toe te voegen tijdens het productieproces om de prestaties of de kleur van ons product “verbeteren”. De verpakking, stickers, instructies en lijm zal ook 100% biobased. De kwaliteit van de bouwstenen is perfect. De blokken passen perfect bij de niet-biobased bouwstenen van ons en van de concurrentie. Zelfs de prijs kan concurreren met de concurrentie. Het is een spannend project dat een positieve impact op de planeet kan hebben en tot een wijziging in de speelgoedindustrie kan leiden”, zegt Steven van Bommel.

De nieuwe duurzame en milieuvriendelijke productlijn zal bestaan ​​uit meer dan 13 speelgoeddozen, geschikt voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 6 jaar. De nieuwe productlijn zal beschikbaar zijn in de winkels in de herfst van 2017.