De dertiende editie van de Dag van de Bouw vindt plaats op zaterdag 2 juni. Zo’n 130 bouwbedrijven in heel Nederland stellen tussen 10.00 en 16.00 uur hun bouwplaats gratis open voor publiek. Voor het zuiden van het land is de openingslocatie Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum. Daar ontbijten leerlingen van bouwopleidingen en werkgevers eerst samen op de brug om te praten over werken in de bouw. Daarna volgt de officële openingshandeling.

Het thema van de Dag van de Bouw dit jaar is ‘De Bouw Maakt Het Mogelijk’. De gebiedsontwikkeling van Ooijen en Wanssum is een voorbeeld van ‘De Bouw Maakt Rivierlandschap Mogelijk’. Tijdens de Dag van de Bouw zijn twee werklocaties van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum open voor publiek. In Broekhuizenvorst krijgen bezoekers de unieke kans om op het dek van brug Ooijen te lopen, dat al voor een deel is gestort. In Wanssum staat de rondweg centraal. Op beide locaties geven medewerkers toelichting over de huidige werkzaamheden en alles wat bij dit megaproject komt kijken.

Bezoekers van de Dag van de Bouw krijgen rondleidingen op bouwplaatsen die gewoonlijk gesloten zijn. Ze kunnen constructies van dichtbij bekijken en op veel plaatsen door een VR-bril het toekomstige bouwwerk bekijken. Op sommige locaties worden daarnaast extra activiteiten georganiseerd zoals optredens, demonstraties en speurtochten voor kinderen.

De andere Limburgse projecten die tijdens Dag van de Bouw te bezoeken zijn, liggen in Venray, Meterik, Hout-Blerick, Panningen, Reuver, Landgraaf en Heerlen.