Stichting Stadspark Maastricht-Oost en de gemeente Maastricht zoeken een enthousiaste ondernemer voor de financiering, realisatie en exploitatie van een paviljoen in het nieuwe stadspark Maastricht-Oost.

De gemeente Maastricht is in april 2017 begonnen met de herinrichting van het Oranjeplein en Koningsplein. Inmiddels is het nieuwe stadspark Maastricht-Oost geopend. De gemeente heeft de aanleg van het grijs en groen (aanleg wegen, paden, beplanting en verlichting) voor rekening genomen. De Stichting Stadspark Maastricht-Oost zorgt voor de voorzieningen zoals de Mosasaurus en de beweegtuin.

Daarnaast is er behoefte aan een ontmoetingsplek in het park in de vorm van een paviljoen. De grote Mosasaurus oefent een grote aantrekkingskracht uit, maar een paviljoen moet het kloppend hart van het nieuwe park worden. Het is dé ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners. De ondernemer mag dus zelf het idee aandragen, maar moet tevens met een zak geld over de brug komen.
Het paviljoen met terras is ongeveer 600 m2 groot, waarvan maximaal 100 m2 bebouwd is. De gemeente geeft het te bebouwen perceel van maximaal 100 m2 in erfpacht uit voor een periode van 40 jaar. Het terras wordt vergund.