Op vrijdag 13 april staken duizenden leraren en ander onderwijspersoneel uit het primair onderwijs in de provincies Limburg en Noord-Brabant. In elke provincie wordt een centrale bijeenkomst gehouden. In Limburg gebeurt dit Op de Geer in Sittard, zo laat de FNV op haar website weten.

Het PO-Front- bestaande uit de AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV, FvOv, PO in actie en PO-Raad – organiseert de estafettestaking omdat de kwaliteit van het onderwijs zwaar onder druk staat door het stijgende lerarentekort. Het is daarom essentieel dat het kabinet meer geld investeert in de lerarensalarissen. Aan het eind van de dag wordt het ‘estafettestokje’ overgedragen aan leraren in Gelderland en Overijssel die op woensdag 30 mei actievoeren.

De partijen van het PO-Front voeren sinds voorjaar 2017 samen actie voor minder werkdruk en eerlijk salaris. Beter salaris is broodnodig om bestaande leerkrachten te behouden en nieuwe aan te trekken. PO-Front eist hier 900 miljoen euro voor, in plaats van de 270 miljoen euro die het kabinet hiervoor overheeft.

Stakende leraren en ander onderwijspersoneel kunnen hun stakingsoproep inleveren op de actielocaties in Eindhoven en Sittard en zes scholen verspreid over de provincies Limburg en Noord-Brabant.