Batchforce uit Heerlen, gespecialiseerd in CNC-frezen en 3D-printing, heeft een ton aan investeringsgeld binnen weten te halen na het winnen van een wedstrijd waarin werd gezocht naar startups met goede groeiplannen. Het Amsterdamse Peak Capital, een venture-capitalist, verstrekte het geld. Dankzij deze investering kan het bedrijf uit Heerlen verder groeien.

Bij CNC-onderdelen gaat het om computergestuurde machinerie in fabrieken. Volgens het Batchforce-team is er sprake van te veel versnippering. Er zijn duizenden kleinere en grotere bedrijven die productiecapaciteit hebben, tegenover talrijke machinebouwers, bedrijven in de High Tech-industrie en vele anderen die juist onderdelen willen inkopen. Batchforce zorgt voor een geautomatiseerde oplossing voor dit proces, zodat het minder tijd en minder kosten met zich meebrengt. Het bedrijf zorgt razendsnel voor een overzicht van de aanbieders van de onderdelen en van de prijzen die deze leveranciers hiervoor vragen.

“Die laatste groep is vaak enkele weken bezig uit te zoeken wie de beste leverancier is voor een onderdeel. Wie de geëiste kwaliteit kan leveren. En wie capaciteit beschikbaar heeft,” zo laat CEO Mark Pluijmen weten.