Start werkzaamheden upgrading MECC Maastricht

Vandaag zijn aangekondigde werkzaamheden aan het beurs- en congrescentrum MECC Maastricht gestarten. In deze fase van de upgrading van het complex, gaat het entree- en parkeergebied ‘P3/P4‘ op de schop. Voordat TEFAF editie 2018, op 9 maart 2018 start, is de herinrichting klaar. De kosten van deze eerste fase bedragen € 1,2 miljoen.

De herinrichting van het P3/P4-gebied is aanbesteed. Bouwbedrijf Van Boekel Regionaal (Schinnen) gaat de werkzaamheden uitvoeren. Naast de gemeente Maastricht dragen ook de Provincie Limburg en de Stichting Bewaarder Vastgoed MECC bij in de kosten van deze herinrichting. De werkzaamheden zijn medio december afgerond.

De herinrichting van het binnenterrein P3/P4 is onderdeel van een forse upgrading van het MECC Maastricht, waarmee in totaliteit circa € 30 miljoen gemoeid is. Deze investering is nodig om het beurs- en congrescentrum ‘up to date’ te maken én klaar te stomen voor de toekomst. Zo worden beide auditoria, de congreszalen en de foyers vernieuwd. Het congrescentrum krijgt een nieuwe, eigentijdse uitstraling. Ook zal het MECC gaan dienen als ontmoetingsplek voor de Brightlands Maastricht Health Campus.

Wethouder John Aarts is verheugd dat de schop nu de grond in gaat: “Met deze investeringen maken we het MECC toekomstbestendig en leggen we een duurzame verbinding tussen het congrescentrum en de campusomgeving. Dat is belangrijk, want een sterk congrescentrum is niet alleen van grote waarde voor de bedrijvigheid en werkgelegenheid, maar is ook nodig in de verdere ontwikkeling en positionering van Zuid-Limburg als internationale kennisregio.”