Uit onderzoek van Startersdagen.com is gebleken dat startende ondernemers in Noord-Limburg gevarieerde redenen hebben om een eigen bedrijf te starten. Passie (ruim een derde) en het verlangen naar vrijheid (bijna een derde) zijn de twee meest-genoemde redenen. Startende ondernemers kunnen voor een goede voorbereiding op 16 april de gratis startersdag in Venlo bezoeken.

19% van de respondenten geeft aan een bedrijf te starten om redenen van outplacement en het niet meer kunnen vinden van een baan. Andere genoemde redenen zijn persoonlijke ontwikkeling en het vinden van een gat in de markt.

70% van de beginnende zelfstandigen en jonge bedrijven blijkt na 18 maanden alweer te zijn gestopt. Het gebrek aan een goede voorbereiding is daarvan meestal de oorzaak. Daarom organiseert Sterk van Start (Rabobank, gemeente Venlo en Venlo Partners) in samenwerking met Startersdagen.com op maandag 16 april een gratis startersdag bij De Maaspoort in Venlo. De avond bevat informatie en kennis over beginnend ondernemerschap en is bedoeld voor starters en eigenaren van een bedrijf tot drie jaar oud of oriënterende starters.

De avond bestaat uit een officiële opening en plenaire kennisdeling, een startersmarkt en doorlopende seminars en workshops over uiteenlopende thema’s die aansluiten bij de interesses voor startende ondernemers. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn ondernemingsplannen, netwerken, bedrijfsontwikkeling, accountancy- en belastingen, financiën en marketing.

Aanmelden is mogelijk via www.startersdagen.com/venlo2018.