Steeds meer werkgevers doen een beroep op Podium24, meer dan 300 vacatures (persbericht)

Sinds deze week treedt Podium24 met haar nieuwe belofte/pay-off ‘Daar maken we werk van!‘ naar buiten. Een kreet die de organisatie op het lijf geschreven is. Sinds 2013 al verstevigt Podium24 de samenwerking tussen het bedrijfsleven en gemeentelijke partijen en helpen ze werkzoekenden aan het werk. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de doelgroep met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarmee tevens de werkgever wordt geholpen zijn/haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in te vullen. Niet zonder succes; in 2014 en 2015 zijn door Podium24 maar liefst 686 mensen aan een nieuwe baan (en dus tevens 686 bedrijven aan een geschikte medewerker) geholpen.

Sinds de start heeft Podium24 altijd de werkgeversvraag als vertrekpunt genomen en dat zal in de toekomst niet veranderen. Men is daarbij van mening dat, wanneer je kritisch naar de vraag kijkt, er altijd een antwoord te vinden is, van werken, werk komt en werkzoekenden en werkgevers zonder omwegen elkaar moeten vinden. Voor functie X vind je misschien geen geschikte kandidaat, maar wanneer we functie X opsplitsen in deeltaak Y en Z, heeft dat 2 florerende werknemers en 1 tevreden werkgever tot gevolg. Met andere woorden; talent is er meer dan genoeg, kansen creëer je samen.

Podium24 voor de werkgever?

Het Sociaal Akkoord, de Participatiewet en de decentralisatie van overheidstaken; allemaal ontwikkelingen op het gebied van werkgelegenheid die veranderingen teweegbrengen in de bestaande verhoudingen tussen de overheid, werkgevers en burgers. Bent u op zoek naar personeel met hart voor de zaak, of heeft u een vraag op het gebied van wet- en regelgeving, (loonkosten-/uitstroom)subsidies en/of sociaal ondernemen; Podium24 maakt er graag werk van en biedt u het gewenste inzicht én antwoorden.

Podium24 voor de werknemer?

Bent u of kent u iemand die toe is aan een nieuwe uitdaging? Podium24 maakt er werk van en gaat samen met u op zoek naar een leuke job in Nederland, Duitsland of België. Op de website (www.podium24.nl) vindt u het actuele vacature-aanbod met op dit moment maar liefst 300+ vacatures in de euregio. Daarnaast organiseert Podium24 iedere dinsdag tussen 14.00u en 15.00u op het gemeentehuis in Maastricht (Randwycksingel 22 te Maastricht) een spreekuur voor werkzoekenden en is sinds april onder de noemer ViaMVV@Work een project van start gegaan, waarbij er iedere maandag tussen 13.00u en 17.00u een spreekuur wordt gehouden in de MVV Businessclub in Stadion de Geusselt.