Sterk staaltje: Kersten Europe Wanssum levert 37 meter lange cilinders van 72 ton af

Schermafbeelding 2016-04-01 om 08.46.12

Vier 37 meter lange cilinders met een gewicht van ruim 72 ton verlaten de komende dagen de fabriek van Kersten Europe in Wanssum met speciaal transport.

In totaal heeft Kersten Europe vier cilinders geproduceerd van 37 meter lang en nog eens vier kortere van 14 meter. Deze worden bij de klant samengevoegd tot vier cilinders (spudpalen) van 51 meter lang.
Deze spudpalen zullen deel uitmaken van een jack-up barge. Dit is een drijvend platform die buitengaats ingezet zal worden voor o.a. onderhoud aan windmolens. Wanneer het ponton z’n bestemming heeft bereikt zakken de vier spudpalen naar de zeebodem waar deze zich verankeren. Het onderhoudsplatform wordt vervolgens door middel van een self-lifting systeem omhoog gebracht, waardoor het onderhoud op de juiste hoogte kan worden uitgevoerd en men geen last heeft van de deining.

Voor Kersten Europe is dit een mooi project waarbij de capaciteiten van de recente investeringen in het machinepark, waaronder de extra zware plaatbuigmachine, de Faccin 860, goed konden worden ingezet. Kersten Europe heeft de zware platen (S690) gesneden, rondgewalst en TWIN gelast.