In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal boekingen bij hotels in Maastricht met 14 procent gedaald, zo meldt de website 1Limburg. Daarvoor zijn meerdere redenen, maar vooral het groeiend aanbod aan overnachtingsmogelijkheden wordt als belangrijke reden gezien.

Directeur Toine Scheerens van NH-Hotels: “Er zijn meer overnachtingsmogelijkheden bijgekomen terwijl het totaal aantal bezoekers aan de stad gelijk is gebleven.” Zo zijn er in Maastricht inmiddels 600 Airbnb-adressen bijgekomen, maar ook een bungalowpark dat aan de bovenkant van de markt opereert. “Deze zomer komen Hotel Monastère en het EasyHotel er al bij. Daarnaast zijn er nog meer plannen. Als die allemaal doorgaan raakt de markt zwaar overspoeld.”

Het zou volgens Scheerens beter zijn om de plannen even on-hold te zetten. “Er moet echt meer bedrijvigheid komen in de stad om doordeweeks meer aanbod te creëren. Er moeten meer grote bedrijven op de health-campus en meer congressen naar de stad om de hotelbranche te voeden.”