Stiphout Plastics (Montfort) en Attero tekenen samenwerking

Stiphout Plastics is gevestigd op de locatie van Attero in Montfort en wast en maalt sinds 2015 harde kunststoffen (HDPE en PP). Attero heeft een sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingen in Wijster en produceert onder meer deze beide stromen. Naast het leveren van de grondstoffen voor de was- en maallijn, financiert Attero een aanzienlijke uitbreiding van de bestaande verwerkingscapaciteit van Stiphout Plastics in Montfort. Stiphout Plastics blijft een zelfstandig bedrijf, maar biedt Attero de mogelijkheid om over enkele jaren medeaandeelhouder te worden.

Stiphout Plastics is specialist in het recyclen van kunststoffen. De installatie maakt gebruik van gezuiverd water en groene stroom die opgewekt wordt uit biogas. Zowel het water als het gas zijn afkomstig uit de naastgelegen voormalige stortplaats. Eline Stiphout, CEO: “Wij hebben een operationele lijn voor het koud wassen en malen van harde kunststoffen (HDPE en PP). Dat zijn gewilde grondstoffen. Wij willen onze groei versnellen en samenwerken met Attero maakt dat mogelijk.”

Paul Ganzeboom, CEO Attero: “Voor ons is afzet van gesorteerde stromen naar een gecertificeerd bedrijf zeer belangrijk. Bovendien heeft Stiphout een groot netwerk binnen de markt voor maalgoed en granulaat in binnen- en buitenland. Ook krijgen we zo kansen tot het doen van testen voor de verwerking van specifieke stromen harde kunststoffen.”

Waarde
Voor Stiphout is de samenwerking van waarde omdat Attero met zekerheid een constante stroom inputmateriaal kan leveren. Voor Attero geeft Stiphout de zekerheid van recycling van stromen harde kunststoffen. Ook zit meerwaarde voor Attero in het hoogwaardiger vermarkten van maalgoed en granulaat naar eindgebruikers.