Stoffeerder John Massy start door met De Schacht Homestyling in Roermond

Massy, bij wie tien mensen werkten, neemt zes mensen in dienst. Massy: “Ik ben trots dat ik nu kan doorstarten.” Eind mei werden zijn zaken in Roermond en Brunssum failliet verklaard.

Massy laat nu weten dat hij failliet is gegaan door zijn geld vast te zetten in onroerend goed: ” Ik ben gestruikeld op onroerend goed .. en dat is triest. Ik heb  25 jaar alle geld in stenen gestopt. Nu staan er vier panden dien niks meer waard zijn. Dat wil dus niet zeggen dit je slechte ondernemer bent…”

Massy stuurde meteen na het bankroet een hartekreet de wereld in. WijLimburg publiceerde en Massy kreeg er veel reacties op. Massy: “Veel ondernemers zeiden: dat jij dit zo naar buiten durft te brengen.”

Onderstaand nogmaals die hartekreet van Massy.

Hallo,

Mijn bedrijf is gisteren failliet gegaan. En de berichtgeving verbaast me. Zowel van L1, de krant als van jullie (WijLimburg, red).

Allemaal eenzijdig en vooral negatief ….

We bestaan 25 jaar. Hebben toch een hele tijd doorgebracht en draaien nog steeds goed.

Problemen zitten voor ons in het onroerend goed. Dat trekt heel de rest mee.  En iedereen staat erbij en kijkt ernaar. Wat ik eigenlijk wil zeggen: we willen met zijn alle meer banen, meer ondernemers, minder leegstand, en meer activiteiten van het MKB.  

Nu ik zelf in deze situatie zit, kan ik u zeggen dat je als ondernemer echt alleen staat.  25 jaar heb ik keurig in de pas gelopen en binnen het jaar wordt mij de nek omgedraaid. Puur door de activiteiten van de bank.  Ben als ondernemer in bijzonder beheer gekomen en dat is een hel.

Er is weinig te vinden van deze afdeling op internet en niemand durft iets te zeggen als ze er mee te maken hebben gehad. Maar op internet schrijven ze over de kerkers van de bank! Als je er eenmaal in zit, kom je er niet meer uit.

Ook hulp vragen bij gemeentebestuur, provincie of onze premier. Het heeft allemaal geen zin.

Wij hebben plannen voor een doorstart maar ook daar staat weinig tot niets van in de berichten. Het is net: hoe negatiever het nieuws hoe beter.

Dit is geen kritiek. Ik lees elke dag jullie site.

Met groet,

John Massy