Studenten doen kennis op over de paddenstoelensector

25 (internationale) studenten International Farm Management van de HAS Venlo hebben dinsdag kennis gemaakt met de paddenstoelensector in ‘Mushroom Valley’. De studenten brachten in het kader van een opdracht voor de minor ‘Internationalisation’ een bezoek aan MushComb en Monaghan Mushrooms in Horst.

Het doel van de 25 studenten – waarvan ongeveer de helft uitwisselingsstudenten van de Hogeschool Osnabrück uit Duitsland en de Universiteit van Poznan uit Polen – was het opdoen van kennis over de paddenstoelensector en Mush Comb. Aan de hand van deze informatie gaan ze als studieopdracht een advies schrijven voor een mogelijke nieuwe productie- of salesvestiging van Mush Comb in het buitenland.

De studenten waren positief, geïnteresseerd en stelden veel vragen die betrekking hebben op de huidige vraagstukken binnen de paddenstoelensector. De aankomende periode gaan ze aan de slag met hun opdracht en op 17 april presenteren ze hun resultaten en bevindingen. Niet alleen de studenten waren enthousiast, ook de gastbedrijven genoten van de interesse van hun bezoekers en staan ervoor open om in de toekomst nog meer jongeren enthousiast te maken voor de paddenstoelensector.