Subsidie voor startende ondernemer die naar buitenland wil

Met name de SIB-regeling, starters International business, is extra interessant. Voor de startende ondernemer richting buitenland is er gratis advies en begeleiding in te winnen. Het betreft de coaching vouchers van de SIB regeling.

Bent u een mkb-ondernemer en heeft u geen of weinig ervaring met zakendoen op buitenlandse markten? Wilt gaan exporteren en bent u bereid tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten? Dan is er individuele coaching mogelijk. Het coachtraject wordt uitgevoerd door een adviseur van een private organisatie. U kiest zelf met wie u wilt samenwerken. Deze organisatie en de betreffende coach moeten aan de door RVO.nl gestelde voorwaarden voldoen.

Samen onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt toe naar een concreet actieplan voor een internationaliseringsstrategie. Het coachtraject duurt gemiddeld 4 maanden. In Limburg zijn onder meer André Klok en Armand Vliegen door het ministerie erkend als coach.

Ze coachen ondernemers bij het maken van een plan richting buitenland en bij het opvolgen van acties daaropvolgend. Armand Vliegen concentreert zich meer op de buurlanden België en Duitsland en André Klok meer op landen verder weg van Nederland. Vliegen is erkend adviseur namens Rvo vanaf 1 januari 2017 en Klok vanaf 1 juni 2017.

Ondernemer Marcel Coenen en zijn team bemiddelt mee in dit traject in het kader van fiscaal juridisch advies. Dit betreft de zogenaamde kennisvouchers. Deze zijn voor de helft subsidiabel. Meer informatie op de site van RVO.