Subsidiebudget op: Market Pro Venlo kon niet profiteren van populariteit zonnepanelen

Market Pro in Venlo  had in theorie een goed verhaal. Adviseurs van het bedrijf begeleiden ondernemers en particulieren die zonnepanelen op hun dak willen leggen. Van subsidieaanvraag tot en met de complete oplevering.  Daarvoor hoefden ze Market Pro niets te betalen.

Het installeren zelf liet Market Pro over aan installateurs. Market Pro zou – helemaal aan het einde van een succesvol traject – een kickback fee krijgen van 10% van de gerealiseerde omzet. Dat was het verdienmodel. In 2013 was de omzet 127.000 euro, een jaar later 86.000 euro. Recentere omzetcijfers zijn niet bekend.

Market Pro wist de subsidiepotten – en stimuleringsregelingen goed te vinden. Toch ging het mis. Om twee redenen. De subsidiebudgetten waren op enig moment uitgeput. Twee, de doorlooptijd van projecten was te lang omdat ondernemers uitstelden en omdat banken niet snel de aanschaf van zonnepanelen wilden financieren. Market Pro kwam in liquiditeitsproblemen. Nieuwe subsidies kunnen medio oktober weer worden aangevraagd, maar dat is te laat voor Market pro. Einde verhaal.

De curator acht een doorstart “niet opportuun”.

Acht leveranciers blijven zitten met voor opgeteld 95 mille aan onbetaalde facturen.