De directie van het Geleense ingenieursbureau Geonius heeft overeenstemming bereikt over de aan- en verkoop van 100 procent van de aandelen in de Geonius Groep en in het gelieerde bedrijf GMI Bodemmanagement. Dit betekent dat sinds maandag 16 juli alle aandelen in beide bedrijven door oud-eigenaren Frank Bemelmans en Eric Bessems zijn overgedragen aan de drie directeuren Marcel Blösser, Sjoerd Lamens en Mark Rurup. De drie nieuwe eigenaren zijn ieder al zeventien jaar betrokken bij de organisatie, waarvan de laatste zes jaar als directeur.

Bemelmans blijft als adviseur aan Geonius verbonden. Bessems heeft ervoor gekozen een andere weg in te slaan en zal zich met zijn eigen bedrijf gaan richten op advisering op het gebied van management en administratie.

GMI Bodemmanagement, een bedrijf dat bodemsaneringen en kleine civieltechnische werkzaamheden uitvoert, verandert met de buy-out ook van eigenaar.

Geonius is een interdisciplinaire dienstverlener op het gebied van ingenieursdiensten voor de grond-, weg- en waterbouw en bouwsector. Het bedrijf telt 240 medewerkers en is gevestigd in Geleen (hoofdkantoor), Utrecht, Breda, Hendrik-Ido-Ambacht, Herentals (B) en Merelbeke (B).