T36 Media Maastricht maakte 'zilveren' film ITB (Berlin), Jos Hessels neemt prijs mee

De zilveren trofee van ITB Berlin in handen van Burgemeester Jos Hessels, die in Berlijn deze prijs in ontvangst mocht nemen namens de Gemeente Echt Susteren. De film is bijna drie jaar geleden gemaakt en inmiddels in meerdere talen beschikbaar. Daarvan zijn naast de Nederlandstalige ook de Duitse en Italiaanse versie opmerkelijk.

Voor Hessels kwam dit succes nogal onverwacht, maar zeer welkom. Nog maar enkele dagen geleden werd het filmpje genomineerd bij de laatste 10 kanshebbers voor Das Goldene Stadttor in de categorie ‘Region-International’.  En vandaag dus de tweede plek – zilver. De campagne is gebaseerd op het thema: “Het smalste stukje Nederland” – op de bokaal grappig ingekort tot “Het Smalsje Nederland”

T36 Media uit Maastricht maakte de film al ruim twee jaar geleden in opdracht van de Gemeente. En nam die zomer alle tijd om bijzondere beelden en momenten te draaien. Cameraman Louk Voncken maakte er in samenwerking met regisseur Mark Routs iets bijzonders van. Op YouTube bereikte de Nederlandse versie al bijna tienduizend kijkers. En daaraan zal na vandaag nog een groot kijkpubliek worden toegevoegd.

Schermafbeelding 2016-03-11 om 06.51.05