Talpa geeft niet op in overnamestrijd; weer aankoop aandelen TMG

Met de aankoop van 900.000 aandelen TMG van afgelopen maandag, bezit Talpa nu een kwart van alle aandelen van de Telegraaf Media Groep. De 341.378 aandelen werden gekocht tegen een gemiddelde prijs van 6,50 euro.

Talpa wil net als het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie TMG kopen. Mediahuis en VP Exploitatie bezitten 60% van de aandelen van TMG en willen deze niet verkopen aan Talpa. Talpa heeft 6,50 euro per aandeel geboden, Mediahuis en VP Exploitatie 6 euro.

In het weekend werd bekend dat de commissarissen het bod van Mediahuis/VP Exploitatie steunen. De Raad van Bestuur werd hiervoor geschorst. De toezichthouders hebben onder leiding van Jan Nooitgedagt de bestuurstaken overgenomen.

Talpa heeft hierop de Ondernemingskamer verzocht een onderzoek te gelasten. Het bedrijf van John de Mol is namelijk van mening dat de commissarissen van TMG niet te goeder trouw handelen en het overnamebod van Mediahuis en de familie Van Puijenbroek (VP Exploitatie) bevoordelen.

Het Vlaamse Mediahuis is uitgever van onder meer van de Belgische kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. In Nederland van NRC en De Limburger.