Tekorten in de zorg doen coalitie in Bergen wankelen

Na een uitgebreide raadsvergadering op 12 december van gemeente Bergen is er een dieptepunt bereikt in de discussie over de tekorten in de jeugdzorg, meldt de gemeente in een persbericht.

Uit een rapport van de rekenkamer bleek dat het in 2016 bij de gemeente ontbrak aan inzicht in de uitgaven jeugdzorg. In dat jaar had de gemeente een tekort van 700.000 euro. Verantwoordelijk wethouder Roefs nam maatregelen maar vorige maand bleek het tekort nog verder te zijn opgelopen. In de afgelopen elf maanden 1,5 miljoen euro. En zicht op een totaal tekort over 2017 was er niet. Wethouder Roefs wilde zich niet wagen aan een prognose voor het hele jaar. Reden voor de VVD om een motie van afkeuring in te dienen.

Deze motie tegen de werkwijze van wethouder Roefs werd gisteravond gesteund door de voltallige fracties van CDA en KERN. Alleen de PK bleef achter haar wethouder staan. Wethouder Roefs heeft hierop met onmiddellijke ingang haar ontslag ingediend. De PK heeft vervolgens het vertrouwen in coalitiepartner CDA opgezegd en is uit de coalitie gestapt.