Terrein voormalige discotheek Peppermill Heerlen wordt CBR-locatie voor motorexamens

Het gebied rondom de discotheek wordt motor-oefenterrein. Het gaat om een terrein van 1,3 hectare. De discotheek heeft in 2014 zijn deuren moeten sluiten en krijgt nu een nieuwe bestemming. Het CBR huurt vanaf 22 februari het nieuwe terrein. Dit terrein behoort dan tot één van de drie officiële terreinen waar een kandidaat in Limburg terecht kan voor het examenonderdeel AVB van het motorrijbewijs.

Osseforth Opleidingen zal het gehele parkeerterrein gebruiken voor het geven van motorrijlessen. Dit nieuwe motoroefenterrein is anderhalf keer zo groot als het bestaande oefenterrein in Elsloo dat vanaf 2004 in gebruik is.

Het pand zelf, met uitzondering van het voormalig restaurant, is ook eigendom van Osseforth Opleidingen. Een klein gedeelte van het pand zal volgende maand volledig opgeknapt zijn. De uitstraling van de discotheek wordt zoveel mogelijk in stand gehouden. De vernieuwde ruimte zal worden gebruikt voor ontvangst van motorleerlingen en het geven van theorielessen . Voor de overige ruimte van het pand is Osseforth Opleidingen in overleg met een huurder.