Zorgverzekeraar ONVZ reikte de afgelopen vijf jaar de prijs uit voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland. In 2017 behaalde Thermae 2000 in Valkenburg de tweede plek in Limburg. Dit triggerde het bedrijf om nog meer focus te leggen op dat wat het belangrijkste is binnen organisaties: gezonde en gelukkige werknemers.

Netwerk Vitaal Limburg
Vanuit de doelstelling bewustwording rondom vitaliteit binnen het bedrijfsleven in Limburg te vergroten, hebben ONVZ, PreventiVIO en Thermae 2000 hun krachten gebundeld in Netwerk Vitaal Limburg. ONVZ pleit al langere tijd dat investeren in preventie uiteindelijk veel meer oplevert dan achteraf aanpakken. Volgens Pauline Verhoef, commercieel directeur Thermae 2000, leven we in een gejaagde wereld, waar we 24 uur per dag ‘aan’ staan. “Rust en ontspanning zijn anno 2018 niet meer vanzelfsprekend.” Eigenaar van PreventiVIO uit Meerssen, Anita Verstappen, is enthousiast over deze samenwerking om in de natuurlijke omgeving van Thermae 2000 zo’n sterke Limburgse verbinding te vormen. PreventiVIO is een multidisciplinair collectief van zzp-ers die zowel therapeutisch als preventief inzetbaar zijn op het gebied van vitaliteit in organisaties.

Na een kick-off evenement op 8 december vorig jaar waar zo’n 70 HR-managers en directieleden uit de regio aanwezig waren, organiseert Netwerk Vitaal Limburg op vrijdag 20 april een Vakdag bij Thermae 2000. Tijdens de Vakdag Vitale Werknemer zullen er kennissessies en workshops gegeven worden gericht op HR-managers en directies die kennis willen verkrijgen hoe zij hun ziekteverzuim kunnen verlagen. Sprekers zijn Mascha Mooy (bekend van Bye Bye Burnout) en Esther Crombag (bekend van Blind Vertrouwen). In samenwerking met PreventiVIO zal er tevens maandelijks een vitaliteits netwerkbijeenkomst plaatsvinden in Thermae 2000.