Toeristentram in Wyck-Céramique moet verleiden tot langer verblijf in Maastricht

Dat blijkt uit onderstaand besluit van het college van burgemeester en wethouders:

Er komt een mogelijkheid voor een toeristentram in binnenstad-oost (Wyck-Céramique). Het (maximum)aantal vergunningen voor toeristenbussen gaat naar drie om beter te laten zien dat Maastricht meer te bieden heeft dan een prachtige binnenstad en om de drukte door toeristen zo veel mogelijk te spreiden over de stad.

Daarnaast is de milieunorm aangescherpt: bij voorkeur norm Euro6, maar minimaal Euro4. De milieuvriendelijkste voertuigen krijgen het eerst een vergunning.

Deze toeristische infrastructuur past bij de maat van de stad. Bezoekers (waaronder minder-mobiele mensen) kunnen in korte tijd en overzichtelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien. Ze worden aangemoedigd om bezienswaardigheden nader te bezoeken en verleid tot een langer verblijf of herhalingsbezoek aan de stad. Bovendien kunnen toeristen zo gespreid worden.

Ten behoeve van nieuwe vergunningen voor toeristisch recreatief vervoer in Maastricht (toeristenbus, toeristentram, paard-en-wagen en fiets(taxi)) actualiseren we de beleidsregels. De mogelijkheden voor paard-en-wagen en fiets(taxi) blijven gelijk.