Na 30 jaar slaat Ton Vandenbergh architekten uit Heerlen een nieuwe weg in. Sinds 1 maart heet het architectenbureau Vandenbergh – Windemuller architectuur & bouw.

In de afgelopen kreeg het bureau van Ton Vandenbergh nationale en internationale opdrachten. De opdrachten bestonden uit grote projecten in de utiliteitsbouw, ontwikkelingen in binnensteden of industrie maar ook kleine projecten en particuliere woningen. Tot de portofolio horen onder andere retailprojecten voor VanHaren/Deichmann en Snipes, recreatieprojecten voor Snowworld en Foroxity bioscopen en renovaties van de directievilla van het ABP en Auberge de Rousch. In Heerlen is het bureau onder andere verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het gebied rondom de Dr. Poelsstraat en recentelijk betrokken bij de ontwikkelingen rondom Schinkel en t Loon in samenwerking met IBA en Wyckerveste.

“Als dynamisch bedrijf blijven wij voortdurend innoveren en vernieuwen. Nu is het tijd voor een nieuwe stap, een nieuwe organisatie. Een bestaande én een nieuwe naam met passie voor het vak”, laat Vandenbergh weten.

Esther Windemuller begon 18 jaar geleden, na haar afstuderen aan de TU Delft, bij het bureau van Ton Vandenbergh. Nu treedt ze als volwaardig partner toe tot het nieuwe bedrijf dat ook haar naam draagt. “Wij hebben in elkaar een betrouwbare zakenpartner gevonden en zien de toekomst vol energie en vertrouwen tegemoet”, zegt architect Ton Vandenbergh. Bij het bureau in Heerlen werken in totaal zes medewerkers.