Ton Voncken interim-directeur van Bio Treat Center (Venlo)

Voncken gaat de organisatie vormgeven en het voormalige Waterpaviljoen op Brightlands Campus Greenport Venlo ombouwen tot creatieve broedplaats voor biomassa verwaarding.

Voncken heeft een ruime ervaring met samenwerkingsverbanden van ondernemers. Het samen ondernemen en ontwikkelen van nieuwe biobased business is voor hem bekend terrein. Hij combineert deze functie met zijn werkzaamheden voor Groen Gas Nederland en InnovatieLink; werkterreinen die allemaal hun gefocust zijn op biomassa, duurzame energie en groene grondstoffen.

Broedplaats voor open innovatie
Het Bio Treat Center is een broedplaats voor open innovatie in het verwaarden van biomassa. Ondernemers, onderzoekers en studenten slaan hier de handen ineen om de biobased economy een boost te geven. In het BTC wordt naast werkplekken in de kantoren ook een werkplaats gecreëerd waar machines en installaties staan om biomassa op diverse manieren te verwerken. In het aanwezige laboratorium kunnen de halffabrikaten verder onderzocht worden.

Het doel van het BTC is om een lerende community op te zetten van bedrijven, onderwijs en onderzoeksinstellingen rond het thema biobased economy. Iedereen die actief is of actief wil worden hierin is welkom. Meer informatie is te vinden op www.biotreatcenter.nl.

Brightlands campus
Deze nieuwe broedplaats is een onderdeel van de Brightlands Campus Greenport Venlo. Op deze campus – één van de vier Limburgse Brightlands campussen – draait alles om gezonde voeding. Vernieuwers uit bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs werken hier samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, kweken en telen, alternatieve grondstoffen en voedingsbronnen. Meer informatie: www.brightlands.com