Topchef Sergio Herman op zoek naar Maastrichtse locatie voor zijn Frites Atelier

Sinds de opening drie maanden geleden is de keten van de voormalig eigenaar van driesterrenrestaurant Oud Sluis en nu The Jane in Antwerpen (twee Michelinsterren) enorm populair in Nederland. Het zijn moderne restaurants met hippe muziek, gietijzeren toonbanken en frietgerechten die je niet tegenkomt in een standaard frituur.

Bij Frites Atelier Amsterdam serveren ze de frieten op verschillende wijzen. Zo zijn er meerdere sauzen, waaronder truffel-, basilicum-, pinda- of klassiek Belgische saus en kun je nog kiezen voor Vlaamse stoverij of New York Pastrami. De aardappelen komen uit Zeeland en worden op een speciale manier gesneden en voorbereid voordat ze dagelijks bij de ateliers worden afgeleverd. De bereiding van de aardappelen gebeurt volgens geheim recept.

De vestigingen in Den Haag en Utrecht draaien op volle toeren en volgende week opent al een volgend atelier in Arnhem. In december mag Antwerpen zijn Frites Atelier verwachten en in het begin van het nieuwe jaar opent de vestiging in Amsterdam haar deuren. Voor Maastricht wordt nog gezocht naar de perfecte locatie.

In de toekomst wil Frites Atelier Amsterdam meer dan veertig vestigingen hebben in meerdere landen. Zo zijn er al studies gedaan naar de mogelijkheid van een Frites Atelier in Berlijn.