Topkok Jacques Zeguers (79) terug achter fornuis in Maastricht

De bekende cuisinier Jacques Zeguers opent begin volgend jaar maar liefst twee nieuwe restaurants in Maastricht. De nieuwe zaken gaan Brasserie Mestreech en Mosselhuis Zeguers heten.

En dat terwijl de inmiddels 79-jarige kok tien maanden geleden nog de deuren van z’n etablissement Jacques aan de Tongersestraat sloot om te gaan genieten van een welverdiende rust. Dat bericht De Limburger.

Stilzitten
Na 70 jaar in de keuken te hebben gestaan – Zeguers begon op z’n achtste als hulpje in het restaurant van z’n oom – vond hij het welletjes. Maar stilzitten is niks, zo heeft de chef-kok die met zijn restaurant Chez Jacques een Michelin-ster wist te veroveren – inmiddels ervaren.

Vijf jaar
Een jaar of vijf wil Zeguers nog in de keuken staan, zegt hij. “Ik hoop dat mijn gezondheid dat toelaat. Nu gaat het nog heel goed met me. Ik heb voldoende energie om dit nieuwe avontuur te beginnen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, hè…”